Kokosová mliečna ryža s mangom a kokosovým krokantom

Mliečnu ryžu milujem. Nepamätám sa, že by mi ju mamka či babka robievala, ale zamilovala som sa do nej (teda do tej kupovanej). Keďže si to nerada uľahčujem tým, že nabehnem do obchodu a kúpim si ju, radšej sa “potrápim” a uvarím si ju. A v skutku je to jednoduchšie ako ju kupovať. A neporovnateľne aj chutnejšie! 🙂 Manžel si ju nevie vynachváliť. S príchuťami a chuťami môžete experimentovať, taktiež môžete použiť iba obyčajné kravské mlieko, rastlinný nápoj či kokosové mlieko ako ja v tomto prípade. Chutný výsledok je vždy zaručený!

Potrebujeme (na 2 porcie):

500 ml kokosového mlieka (dala som 400 ml kokosového mlieka + 100 ml mandľového rastlinného mlieka)
100 g guľatozrnnej ryže
25 g trstinového cukru
štipka soli
dreň z vanilkového lusku
mango
2 PL strúhaného kokosu
1 PL trstinového cukru

Postup:

Ryžu (nepreplachujeme!) zalejeme studeným mliekom, pridáme soľ, cukor, vanilku a privedieme k varu. Prikryjeme a za občasného miešania varíme 25 -30 minút do mäkka a zhustnutia.
Strúhaný kokos spolu s cukrom za občasného miešania opekáme na miernom ohni na panvici dokým sa nám z cukru nevytvorí karamel. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Teplú ryžovú kašu rozdelíme do misiek, posypeme nakrájaným mangom a kokosovým krokantom.
Prajem dobrú chuť! 🙂

ULOŽIŤ RECEPT

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.