Hráškovo-koriandrová polievka s kokosovým mliekom

Ďalší z jednoduchých a rýchlych receptov, ktorý zvládnete navariť behom pár minút aj počas hektického týždňa.

Krémová hrášková polievka šmrncnutá korením tikka masala. Na prvý pohľad zvláštna kombinácia, no zaručene si ju zamilujete!

Potrebujeme:

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

sezamový olej

1 ČL Tikka masala KOTÁNYI

1 menší pór

2 hrnčeky mrazeného hrášku

400 ml kokosového mlieka

4 plechovky vody

zväzok koriandrovej vňate

šťava z polovice citróna

soľ

čili papričky (nemusí byť)

17015655_1238408639588435_375427334313419366_o

Postup:

Na sezamovom oleji dosklovita orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme pretlačený cesnak, 1 ČL  korenia Tikka masala KOTÁNYI a chvíľu restujeme. Pridáme pór nakrájaný na kolieska, hrášok a restujeme asi 2 – 3 minúty. Pokvapkáme citrónovou šťavou, zalejeme kokosovým mliekom, 4 plechovkami vody (ako odmerku použijeme plechovku z kokosového mlieka). Osolíme a privedieme k varu. Povaríme 5 minút. Odstavíme, pridáme nasekanú koriandrovú vňať, rozmixujeme ponorným mixérom, dochutíme soľou a citrónovou šťavou. Podávame ozdobené koriandrom a čili papričkou.

ULOŽIŤ RECEPT

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s