Špagety s mozzarellou, slaninkou a provensálskym korením

Foodbloggeri sa predháňajú v receptoch komplikovaných na techniku či s rôznymi exotickými surovinami a tak sa stáva, že bežne pracujúci človek nemá šancu potrebné suroviny nakúpiť, nie to ešte aj uvariť.

Tiež som tvor výmyselný a snažím sa vždy prísť s niečím novým, prešpekulovaným, no z vlastnej skúsenosti viem, že aj z pár základných surovín sa dá vyčarovať skvelé jedlo hodné pochvaly.

V pracovnom kolotoči, nech už milujem varenie a jedlo akokoľvek, sa mi nie vždy chce stráviť hodiny premýšľaním o možných kombináciách a tobôž nie státím pri hrncoch. Preto vám ponúkam recept, ktorý máte do 10 minút hotový a zaručene si na ňom pochutíte! A navyše som tomu prispôsobila aj fotku. Na stajlovanie prosto nie je čas!

Potrebujeme (1 porcia):

2 tenké plátky prerastanej slaniny

1 strúčik cesnaku

čili papričku podľa chuti

1 PL olivového oleja

kúsok mozzarelly

mlynček Provensálske byliny KOTÁNYI

špagety

Postup:

Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu.

Na rozohriatom olivovovom oleji dozlatista opečieme na kocky nakrájanú slaninku. Pridáme pretlačený cesnak a nadrobno nakrájanú čili papričku. Hneď ako zavoňajú pridáme scedené špagety, kúsky mozzarelly, dochutíme provensálskymi bylinami, premiešame a ihneď odstavíme.

ULOŽIŤ RECEPT

DSC05252.JPG

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s