Cviklový hummus či nátierka?

Inšpirovala som sa receptom H. Fearnley-Whittingstalla, ktorý ho nazýva cviklový hummus. Či je to skutočne hummus neviem, pretože zväčša hummus obsahuje uvarený cícer, ale čo určite viem, že je to skvelá cviklová nátierka.

Potrebujeme:

200 g uvarenej a vychladnutej cvikle (je to 1 stredná buľva)
50 g nasucho opražených vlašských orechov
1 PL sezamovej pasty tahini
2 PL olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
1 veľký strúčik cesnaku
citrónová šťava (asi 1 PL)
štipka rímskeho kmínu (na sucho opražený a rozdrvený na prášok)

Postup:

Všetko dáme do mixéra (ja nemám, takže som to rozmixovala ponorným mixérom), rozmixujeme na hladkú pastu a podľa chuti osolíme a okoreníme.
Podávame natreté na chlebíku, najlepšie domácom napr. na tekvicovom s balkánskym syrom 🙂

 

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Google photo

Na komentovanie používate váš Google účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa /  Zmeniť )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.