Rýchly makový koláč

Makový koláč je zdravá pochúťka. Mak obsahuje veľké množstvo vápnika, dokonca viac ako mlieko. Ďalej je bohatý na bielkoviny, vlákninu, zdravé tuky či vitamín E.  Takže hor sa do pečenia! 🙂

Potrebujeme:

1 hrnček celozrnnej špaldovej múky
1 hrnček hladkej špaldovej múky
1 1/2 hrnčeka mletého maku
2 vajcia
1 hrnček trstinového cukru
1 hrnček konopného (alebo iného rastlinného) mlieka – návod na výrobu nájdete tu
1/2 hrnčeka olivového oleja
1 bezfosfátový prášok do pečiva
2 ČL vanilkového cukru (mám vlastný domáci :)) alebo 1 sáčok vanilkového cukru
maslo a strúhanka na vymazanie a vysypanie formy

Postup:

Všetky suroviny dáme do misy a vymiešame husté cesto.
Formu vymažeme maslom, vysypeme strúhankou a hmotu vylejeme do nej.
Pečieme v rúre cca 30 minút pri 160°C (urobte test špajdľou). Podávame s džemom.

Ak máte čas alebo ste blázni ako ja, vystrihnite si šablónu s nápisom MAK a koláč poprášte práškovým cukrom.

 

 

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s